luni, 30 noiembrie 2009

Recent, o serie de cercetari efectuate in bazinul Marii Adriatice au pus pe oamenii de stiinta respectivi intr-o mare deruta. Fara indoiala, nimeni nu ar putea crede ca exista o mare fara fund. Acest lucru nu este posibil.
Ca urmare a cecetarilor intreprinse a fost gasita insa, in Marea Adriatica, o groapa uriasa, care, fiind cercetata la randul ei, a dus la descoprirea unor fenomene cu totul ciudate.
Urmarita timp indelungat, s-a constatat ca in aceasta uriasa deschidere abisala de pe fundul marii dispar zilnic circa 30.000 de tone de apa. Cercetatorii au turnat, in repetate randuri, in apropierea acestei gropi, mari cantitati de vopsea, care, in mod firesc, ar fi trebuit sa reapare undeva, mai aproape sau mai departe, in raurile sau lacurile din insulele sau de pe tarmurile marii. Dar apa colorata de vopseaua turnata de cercetatori nu a reaparut nicaieri.
Au fost aruncate in dreptul acestei gropi si mari cantitati de material plastic, dar si acestea au disparut fara urma. S-a presupus ca vopseaua, cat si bucatile de material plastic au fost absorbite de groapa. Pana in prezent nu s-a ajuns la nici o concluzie, ramanand doar parerea ca pe fundul Marii Adriatice se gaseste o groapa abisala uluitor de adanca.

Creierul nu poate simti durerea

Desi el reprezinta centrul de perceptie si interpretare a durerii, totusi materia nervoasa propriu-zisa nu prezinta receptori pentru durere. Va ganditi probabil: atunci cum ne doare capul? Sau de ce apar la un moment dat acele dureri insuportabile cand exista o tumora cerebrala care creste si apasa pe materia nervoasa? Aceste dureri apartin tesuturilor adiacente materiei nervoase, ele fiind inclusiv de natura vasculara (cand creste tensiunea intracraniana ne doare capul).

"De ce hartiile se ridica spre cer si sunt mancate de randunele?"

In momentul in care arunci o hartie, in mod normal, aceasta, cade pe pamant. Totusi, pe terasa Jue Wian Tai ( Intalnirea nemuritorilor ), ea se ridica spre cer, in loc sa cada in valea adanca. Acesta este motivul pentru care terasa poarta si un alt nume: Sheng Biao Tai ( Terasa ascensiunii petitiilor ). Calatorii sau simpli turisti prefera acest loc, unde isi scriu dorintele pe foi de hartie galbene, le rup in bucatele, pe care le arunca in vale, tocmai pentru a asista la acest fenomen neobisnuit: hartiile isi iau zborul, plutesc prin aer, nu cad. In acel moment apare un nor de randunele care "ataca" si mananca hartiile. Cu cat sunt mai multe bucatele de hartie, cu atat si randunelele sunt mai numeroase. Dupa terminarea "ospatului", randunelele dispar. Nu se stie de unde vin, nici unde se intorc.